首页 > 资讯 > 科技
分享到
1个国内高科技停车场+1座大学的停车库建筑
小柠檬• 09月10日   来源:停车邦   836
前沿技术

看一个

比利时圣卢克大学漂亮的停车库

De Jong Gortemaker Algra,与建筑公司Modulo,总部设在布鲁塞尔,和工程公司Ellyps,该项目是一个工作人员的停车库,可容纳985辆车,位于布鲁塞尔圣卢克大学。这导致了该项目结构与场地整合。

From the architect. De Jong Gortemaker Algra, together with architecture firm Modulo, based in Brussels, and engineering firm Ellyps, designed a staff parking garage with a capacity of 985 cars for Cliniques Universitaires Saint-Luc in Brussels. This resulted in a fluent structure integrated with the site.

停车场通常被标记为仅仅是功能性的工业建筑,而不是被称为鼓舞人心的建筑。然而,停车场通常是第一个接触的地方,在这种情况下,医院,因此应该作为一个热烈的欢迎的访客。圣卢克的这个停车场项目通过选择天然材料,提供丰富的日光和强调与当地环境的联系,成为积极的第一次相遇。

Parking garages are often labeled as mere functional industrial buildings rather than being referred to as inspiring architecture. Yet the parking garage is often the first place of contact with, in this case, the hospital and should therefore serve as a warm welcome for the visitors. This parking project at Saint-Luc is made into a positive first encounter, by selecting natural materials, providing abundant daylight and emphasizing contextual connection.

停车库

在一个相当松散的医院建筑,住宅建筑和停车场的组合,我们设计了一个停车库,清晰和有吸引力,巧妙地嵌入在地形,从而构建场地。在三层地下停车甲板的顶部,建筑的两层甲板,桥街道平面和绿色屋顶之间的地形梯度,其中一个花园连接到相邻的住宅。

The Parking Garage

In a rather loose assemblage of hospital buildings, residential buildings and parking area, we designed a parking garage, both clear and attractive, that is skillfully embedded in the topography, thereby structuring the site.On top of three underground parking decks, the two above ground decks of the building, bridge the terrain gradient between street level and the green roof, where a garden connects to the adjacent residences.

我们挑战自己也使地下甲板清晰。通过引入一个蜿蜒的“峡谷”包围的车库,允许光线和空气到达最低层的甲板。自然光和这(最终绿色)峡谷墙有助于识别方向,并确保为用户积极的体验。由蜿蜒的硬木板条(FSC)制成的外墙自然与峡谷的特性有关。一个吸引人的建筑,良好的嵌入和为用户提供最佳的服务。

We challenged ourselves to also make the underground decks clear and pleasant. By introducing a sinuous ‘canyon’ encompassing the garage that allows light and air to reach even the lowest deck. Natural light and this (eventually green) canyon-wall contribute to orientation and ensure a positive experience for the user.The facades, made of meandering hardwood slats (FSC), naturally relate to the character of the canyon. An appealing building, nicely embedded and with added value for the user is the result.

该结构是根据一个潜在的建筑顶部的停车库而设计。

The structure is calculated in view of a potential building on top of the parking garage.

平面图

剖面图

草图

建筑师:de Jong Gortemaker Algra + Modulo architects

地点:比利时 

本文已标注来源和出处,版权归原作者所有,如有侵权,请联系我们。

扫描识别二维码下载

“友绿”APP

研报、课程、资讯一手掌握

欢迎订阅“友绿网”公众号

iGreen114

友绿原创资讯,欢迎分享投稿

相关阅读